Hennepplantage opgerold


Hennepplantage opgerold

Laatste update:
03-03-2016 | 13:43

Woerden - In een woning aan de Grotesteeg heeft de politie maandag 29 februari een hennepplantage aangetroffen. Er stonden ruim 200 planten en enkel tientallen stekken. Ook was er sprake van diefstal van stroom.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en nader onderzoek, besloot de politie tot de inval. Er waren geen personen aanwezig in de woning. Op basis van het aantal planten en het aantal geconstateerde eerdere oogsten, wordt het wedderrechtelijk verkregen voordeel geschat op ruim 19,5
duizend euro.

Brandgevaar

Volgens de energiemaatschappij was sprake van een brandgevaarlijke situatie. De politie heeft de kwekerij ontmanteld. Nader onderzoek wordt ingesteld.

Ondermijnende criminaliteit

Hennepplantages zijn een vorm van ondermijnende criminaliteit. Vaak is sprake van diefstal van stroom en kunnen brandgevaarlijke situaties of wateroverlast ontstaan. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Alleen door samen met verschillende partners als politie, gemeente, Openbaar
Ministerie, Belastingdienst en woningcorporatie hiertegen op te treden, kunnen we een vuist maken. De informatie van mensen uit de omgeving zoals omwonenden is daarin van essentieel belang. Zij vormen de ogen en oren in de wijk.

Wat kunt u doen?

Ziet, hoort, ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wel politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Meld via 0800 -7000 of www.meldmisdaad.nl.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Ondermijning en de aanpak van ondermijnende criminaliteit,
kijk dan hier op de website van de politie.