Vooruitblik naar uitvoering overnachtingsplaatsen Bergambacht | Rijkswaterstaat

Vooruitblik naar uitvoering overnachtingsplaatsen Bergambacht

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 03 maart 2016- Laatste update: 03 maart 2016 10:52 uur

Nu de plannen gereed zijn kan de voorbereiding van de uitvoering beginnen. Na selectie van de aannemer wordt naar verwachting in 2017 gestart met het werk. Omgevingsmanager Sabine Oomen van Rijkswaterstaat vertelt hoe hinder zoveel mogelijk voorkomen wordt.

Uitvoering start in 2017

Nu het plan definitief is wordt de uitvoering voorbereid. Sabine licht toe hoe dat in zijn gang gaat: "Op dit moment worden de laatste openstaande punten ingevuld. De aanbesteding waarmee een aannemer wordt geselecteerd wordt nu voorbereid. Naar verwachting start de aanbesteding eind 2016. De aannemer kan in 2017 beginnen met de uitvoering, die ongeveer een jaar zal duren."

Gemaakte afspraken liggen vast

De aannemer is dus nog niet gekozen, heeft zo'n partij nog invloed op de invulling van het plan? "Alle gemaakte afspraken met de omgeving en de gemeente liggen vast. Ook het ontwerp van de overnachtingsplaatsen is een vaststaand gegeven. De vrijheid voor de aannemer is in dit project dus beperkt", aldus Sabine.

Voorkomen van hinder tijdens de uitvoering

Wat merken omwonenden van de uitvoering? Sabine: "Een belangrijk aandachtspunt tijdens de uitvoering is het zoveel mogelijk voorkomen van hinder. Zo worden bouwmaterialen bij voorkeur over water aan- en afgevoerd. En wordt tijdens werkzaamheden aan de veerstoep een tijdelijke afmeervoorziening gemaakt, zodat de veerpont ook tijdens de uitvoering door kan varen."

Omgeving blijft betrokken

Sabine gaat verder: "Ook blijven we de omgeving actief betrekken bij de voortgang van het project. We blijven in gesprek met alle relevante stakeholders. Dit is een aandachtspunt dat ook aan de aannemer wordt meegegeven. En natuurlijk houden we u met deze nieuwsbrief en onze projectwebsite op de hoogte."