Plannen overnachtingsplaatsen Bergambacht vastgesteld | Rijkswaterstaat

Plannen overnachtingsplaatsen Bergambacht vastgesteld

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 03 maart 2016- Laatste update: 03 maart 2016 10:42 uur

De plannen voor de overnachtingsplaatsen aan de Beneden-Lek bij Bergambacht zijn definitief. De eerder al gekozen voorkeursvariant is opgenomen in het bestemmingsplan Overnachtingsplaatsen Beneden-Lek en vastgesteld door de Raad van de gemeente Krimpenerwaard.

Bergambacht plannen gereed 1280x640

Bestemmingsplan onherroepelijk

Op 16 december is het bestemmingsplan voor de overnachtingsplaatsen vastgesteld door de gemeenteraad van Krimpenerwaard. De daarna gestarte formele bezwaartermijn is verstreken. Aangezien er geen beroep is aangetekend is het plan nu onherroepelijk. In het vierde artikel kijken we alvast vooruit naar de uitvoering.

Acht overnachtingsplaatsen met een westelijke ingang

In de haven van Bergambacht worden acht overnachtingsplaatsen gerealiseerd. De veerstoep wordt met 30 meter verlengd en er komt een ontsluitingsweg voor hulpdiensten. Binnenvaartschepen die gebruik maken van de overnachtingsplaatsen mogen maximaal 1 x 24 uur achter elkaar blijven liggen.

Inspraak soepel verlopen

Het traject naar vaststelling van het bestemmingsplan is soepel verlopen. Bij de start van de terinzagelegging van het ontwerp bestemmingsplan is een informatieavond gehouden. Bezoekers gaven aan dat er geen verrassingen waren en dat zij goed op de hoogte zijn gehouden over het project. Uiteindelijk zijn er vier zienswijzen ingediend, die niet hebben geleid tot aanpassing van de plannen.

Geen walstroomvoorziening

Een van de vragen die nog leefde in de gemeenteraad was of geluidsoverlast voorkomen kan worden door toch te kiezen voor walstroom. Onderzoek laat zien dat de geluidsbelasting onder de norm blijft en dat het meeste geluid veroorzaakt wordt door het in en uit manoeuvreren van de schepen. Dat geluid is niet te voorkomen met walstroom. In bijlage 15 van het bestemmingsplan is deze afweging verder toegelicht.

Meer weten?

Meer informatie vindt u op de projectpagina Lek: overnachtingsplaatsen Bergambacht.