Oudere mannen uit het Zuiden van Nederland zijn de beste vergelijkers


UTRECHT, 20160303 -- Vergelijken van autoverzekeringen loont, zo blijkt uit onderzoek van sum.nl. Er is namelijk vaak naar voren gekomen dat Nederlanders stelselmatig te veel voor hun autoverzekering betalen. Door te vergelijken kan dit voorkomen worden, maar wie zijn eigenlijk de beste vergelijkers?

Sum heeft hier onderzoek naar gedaan en uit de resultaten kwam naar voren dat geslacht, leeftijd en woonregio van invloed zijn op de besparingen die men kan doen op de autoverzekering. Ten eerste blijk dat mannen een hoger bewustzijn hebben dan vrouwen, met betrekking tot autoverzekeringen vergelijken. Daarnaast blijkt ook dat vrouwen op jaarbasis meer kunnen besparen dan mannen. 57 procent van de vrouwen kan namelijk jaarlijks besparen op de autoverzekering tegenover 43 procent van de mannen. Mannen hebben dus een hoger bewustzijn en zijn betere vergelijkers wanneer het op autoverzekeringen aankomt.

Ten tweede blijkt dat leeftijd een rol speelt. 70 procent van de 18-24 jarigen kan besparen op de autoverzekering tegenover 37 procent van de 67-plussers. Naarmate de leeftijd stijgt, neemt de mogelijkheid tot besparen op de autoverzekering af. Ouderen zijn dus een stuk beter in het vergelijken van autoverzekeringen en het vinden van de goedkoopste optie.

Tot slot speelt woonregio een rol. Nederlanders uit het Zuiden van het land blijken het minst te kunnen besparen op de autoverzekering en dus de beste vergelijkers te zijn. 40 procent van de zuidenaren kan besparen op de autoverzekering tegenover 55 procent van de Nederlanders uit het Noorden, Oosten en Westen van het land. Oudere mannen uit het Zuiden van Nederland blijken dus de beste autoverzekering vergelijkers.