Onderzoek naar obstakels in bodem havens Spakenburg - Waterschap Val..


Als voorbereiding op de bouw van een opdrijvende waterkering in het centrum van Spakenburg, wordt vanaf woensdag 9 maart rondom de oude en de nieuwe haven onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van mogelijke obstakels in de bodem.

Gezocht wordt naar mogelijke archeologische resten, eventuele kabels en leidingen of oude ondergrondse funderingen. Ook wordt de conditie van de bestaande kademuur gecontroleerd.
De aannemer die de waterkering gaat bouwen, bouwcombinatie Van Heteren - Jansen Venneboer, gaat daartoe op verschillende plekken langs de havens kleine sleuven graven, van gemiddeld twee meter lang en een halve meter breed. Omdat het kleine sleuven zijn, zal het publiek nauwelijks hinder van
de werkzaamheden ondervinden. Het verkeer kan gewoon doorgang vinden. Het werkt duurt naar verwachting tussen de drie en vijf dagen.
Eerder is ook al onderzoek gedaan met een zogenoemde grondradar. Op enkele plekken wordt nu als vervolg daarop de bodem via de sleuven verder onderzocht. Dit om verrassingen tijdens de bouw van de waterkering te voorkomen. De sleuven worden na afloop weer netjes afgewerkt.