Client kan huishoudelijke hulp meenemen of ander kiezen


11-03-2016 De gemeenten in Westfriesland hebben een oplossing gevonden voor clienten met huishoudelijke hulp van TSN Thuiszorg. Clienten kunnen samen met hun vertrouwde huishoudelijke hulp overstappen naar een van de drie zorgaanbieders.
Naar verwachting gaat het in financiele problemen verkerende TSN Thuiszorg op korte termijn failliet. De curatoren van TSN hebben de huishoudelijke hulp tot 25 april gegarandeerd. Eind februari maakten de 7 Westfriese gemeenten bekend de TSN-klanten bij de bekende aanbieders onder te brengen
en geen gebruik te maken van het aanbod van Buurtzorg.

De zorgaanbieders AZA, Miep en Hulp in Huis zijn bereid de clienten over te nemen. De TSN medewerkers kunnen zich melden bij de zorgaanbieders voor een nieuw arbeidscontract. Hierdoor kunnen de clienten hun vertrouwde hulp houden.
De client kan ook een andere in Westfriesland gecontracteerde aanbieder kiezen, maar krijgt in dat geval een nieuwe hulp. De andere aanbieders nemen geen TSN-medewerkers over.

De circa elfhonderd Westfriese clienten krijgen volgende week een brief van hun gemeente met het verzoek de situatie met hun huishoudelijke hulp te bespreken. De client moet binnen 2 weken bij de gemeente melden welke zorgaanbieder ze kiezen. De gemeenten houden vinger aan de pols om te
voorkomen dat iemand door de verandering geen hulp meer krijgt.