College actief tijdens NL Doet - gemeente Heerde


De collegeleden hebben zich afgelopen vrijdag en zaterdag ingezet voor NL Doet.

Op vrijdagochtend heeft wethouder Gerrit Van Dijk over vroeger gesproken met clienten van de Korte Slag. Van aap, noot, mies tot de melkman. Ook werden er op de accordeon liedjes van vroeger gespeeld. Een ontroerende ochtend.

's Middags is wethouder Jan Berkhoff met een 93-jarige cliente van Hanzeheerd Brinkhoven op de duofiets gestapt en naar Groot Stokkert gefietst. Onderweg werd gezellig gekletst.

Op zaterdagochtend moest burgemeester Inez Pijnenburg vroeg uit de veren om te helpen bij het ontbijt bij Viattence Het Anker. Kennelijk smaakte haar ontbijt goed, omdat de bewoonster liefst zes boterhammen op at. De burgemeester heeft daar ook veel met de bewoners gesproken, waarbij allerlei
verhalen voorbij kwamen.

Op zaterdagmiddag heeft wethouder Herman van der Stege in het dialect voorgelezen bij Rehoboth Wapenveld. Hij las de verhalen over een nylonkous en paling zo smaakvol voor, dat een bewoonster aangaf dat ze de smaak van paling zelfs proefde.

Oproep

Burgemeester en wethouders roepen iedereen op om dit voorbeeld te volgen. "Vrijwilligerswerk is erg waardevol voor de ander. Maar ook voor jezelf kun je er veel voldoening uit halen. Doen dus!"

Inwoners van de gemeente Heerde, die vrijwilligerswerk willen doen, kunnen zich melden bij De Plu, via 0578 699500 of info@depluheerde.nl.

Impressie

Wethouder Van Dijk leest een client van de Korte Slag voor.

Wethouder Jan Berkhoff samen met een 93-jarige cliente van Hanzeheerd Brinkhoven op de duofiets. Ambtenaar Ditty Jagersma staat naast een andere cliente.

Burgemeester Inez Pijnenburg helpt een client Viattence Het Anker met haar ontbijt.

Wethouder Herman van der Stege leest in het dialect voor bij Rehoboth Wapenveld.