Controleurs hondenbelasting weer op pad


Geplaatst: 14-3-2016

Met ingang van maandag 4 april 2016 gaan controleurs op pad om te controleren of hondenbezitters aangifte hebben gedaan in het kader van de hondenbelasting. Alle huisadressen in Lelystad krijgen een bezoek.

Hond in het water

Aangifte hondenbelasting

Iedereen in Lelystad die een of meerdere honden houdt, is verplicht hiervan bij de gemeente aangifte te doen, ook indien men (misschien) recht heeft op een vrijstelling. Aangifte doen kan via www.lelystad.nl of aan de balie in het stadhuis.

Alle huisadressen

De controleurs bezoeken de komende weken alle huisadressen in Lelystad. Indien zij niemand thuis aantreffen en toch vermoeden dat er een of meer honden in het huis verblijven, krijgen de bewoners van het huis een brief in de bus met het verzoek alsnog aangifte te doen en een aankondiging van
een nieuw bezoek van de controleur. Wanneer blijkt dat een hond niet is aangegeven, volgt een naheffing van de belasting, eventueel verhoogd met een boete.

Meer informatie

De gemeente zorgt samen met haar inwoners voor uitlaatroutes in alle wijken. Bij die uitlaatroutes staan borden die aangeven wat op die plek is toegestaan. Meer informatie vindt u op website van de gemeente Lelystad, www.lelystad.nl/honden.