Basisschool OBS Molenakker is gezond

OBS Molenakker heeft het landelijk Vignet Gezonde School behaald (deelcertificaat bewegen en sport). Het Vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die de gezondheid van leerlingen verbeteren. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt. Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen (Werk & Welzijn) reikt het vignet, samen met wethouder Gabriels uit aan de directeur, Jacques Franssen.

"Werken aan gezondheid op school loont, want het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Het is mooi om te zien dat Basisschool OBS Molenakker zorgtvoor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat en aandacht heeft voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de kinderen," aldus van Rijnsbergen.

De school heeft dit schooljaar speciale aandacht voor het thema "bewegen en sport". Hiervoor worden o.a. naast de reguliere gymlessen de volgende activiteiten ingezet: workshops (dans/beweging), clinics (zoals hockey, basketbal), een roulatieschema met extra buitenspelactiviteiten tijdens de pauzes, promoten van het sportaanbod in Weert (ook via de nieuwsbrief), excursies in de natuur. De jaarlijkse projectweek staat dit jaar natuurlijk in het teken van bewegen en sport (en gezonde voeding) : "Lekker fit"

"Het team is trots op het behaalde vignet", zegt directeur Jacques Franssen. Vanaf 14 maart hangt het logo Gezonde School in de school. Zo kan iedereen zien dat OBS Molenakker een gezonde school is.

Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het Vignet Gezonde School? Kijk dan op de website van het Vignet Gezonde School.

Naast deze landelijke partners heeft de Provincie Limburg ook een bijdrage geleverd aan de Gezonde School door subsidie aan GGD Limburg Noord en Zuid-Limburg te geven, hebben de Limburgse basisscholen een extra mogelijkheid gekregen om ondersteuning te krijgen. OBS Molenakker heeft hiervan gebruik gemaakt, waardoor het met begeleiding van Huis voor de Sport Limburg (in opdracht van GGD Limburg Noord) het vignet heeft weten te behalen.

Het vignet Gezonde School is maandag 14 maart 2016 aan de school overhandigd door gedeputeerde Van Rijnsbergen en wethouder Gabriels.

OBS Molenakker is niet de enige school in Weert met het vignet Gezonde School. SO De Widdonkschool en BS Het Dal hebben het vignet ook al behaald. Net zoals de middelbare school Philips van Horne en de MBO locatie van Gilde Opleidingen.