Armen gaan minder vaak naar de tandarts

Radio | ma 14 mrt 2016

verslaggever Mischa Blok Verslag Daan van Alkemade

Hoe meer geld mensen verdienen, hoe vaker ze naar de tandarts gaan. Bij de hoogste inkomens heeft negen op de tien mensen vorig jaar een bezoek gebracht aan de tandarts. Bij de laagste inkomens is dat 70 procent. Rijken gaan ook vaker naar de mondhygienist.

De oorzaak hiervoor lijkt de basisverzekering te zijn. Volwassenen moeten hun bezoek in principe zelf betalen. Maar bij kinderen, die de afspraak vergoed krijgen, is er geen verschil tussen arm en rijk.

Bij andere vormen van zorg is het precies omgekeerd, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag. Mensen met een lager inkomen gaan vaker naar huisarts, specialist of psycholoog.

Gaat u minder vaak naar de Tandarts vanwege de kosten? Vindt u dat de tandarts terug moet in het basispakket? Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met @Lammert en #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.

Neem contact op met Lammert de Bruin