Drukke avondspits verwacht voor de regio Amsterdam


15 maart 2016, 13:57

Vanwege asfaltproblemen op de A1 naar Amersfoort bij Muiden verwacht de VID een drukke avondspits ten oosten van Amsterdam.

Vanmorgen bleek er een probleem met het asfalt nadat er afgelopen nacht een reparatie aan het asfalt was uitgevoerd. Mogelijk als gevolg van een slechte ondergrond en lage temperaturen was het asfalt van slechte kwaliteit en werd al snel door het verkeer kapotgereden. De aannemer heeft
geprobeerd een nieuwe reparatie uit te voeren, maar ook dat blijkt niet te houden. Het asfalt schuift bij rembewegingen compleet weg, als ware het een tafellaken. Dat betekent dat in de avondspits de rechterrijstrook en de toerit Muiden-Oost afgesloten zullen blijven.

Hoewel de wisselbaan wel geheel bruikbaar is, is het de verwachting dat deze en de resterende twee gewone rijstroken het verkeer niet kunnen afwikkelen. Verwacht wordt dat de file al snel zo lang wordt dat deze terugslaat op de A9 en de A10. Dat heeft gevolgen voor de verkeersafwikkeling op de
hele oostzijde van de hoofdstad.

Doorgaand verkeer wordt geadviseerd de A10 tussen Amsterdam en Hilversum te mijden. Dat kan door via Utrecht te rijden (A2, A12, A27 en eventueel A28).

Update 14:29 uur

Na 21.00 uur vanavond zal er wederom geasfalteerd gaan worden.

Foto: (c) VID