Nieuwe losloopgebieden honden


15-03-2016 Sinds vorige week staan in de noordelijke en zuidelijke groenstrook borden die aangeven waar honden los mogen lopen. Ook is daarop duidelijk te zien waar hondenbezitters de hondenpoep niet hoeven op te ruimen.
Buiten deze gebieden gelden de huidige regels: alle honden moeten zijn aangelijnd en hondenbezitters zijn verplicht de hondenpoep op te ruimen.

Borden

De losloopgebieden en gebieden waar geen opruimplicht geldt, kunt u herkennen aan speciale borden. Deze markeren de drie zones in de groenstroken:
- een uitlaatstrook (hond aan de lijn) zonder opruimplicht (Zone 1);
- een losloopplaats zonder opruimplicht (Zone 2);
- een uitrengebied met opruimplicht (Zone 3).

Losloopgebieden

Honden mochten tot nu toe alleen op een aantal plekken in het Streekbos loslopen. Wij kregen veel vragen over mogelijkheden voor meer losloopgebieden in Stede Broec. Het kwam regelmatig voor dat honden op plekken vrij rondlopen waar dat niet mag. Wij hebben daarom in de parken aan de rand van
de gemeente nieuwe losloopgebieden aangewezen.

Noordelijke en zuidelijke groenstrook

De losloopgebieden en de plekken waar geen opruimplicht geldt, bevinden zich in de noordelijke groenstrook langs de Westfrisiaweg en in de zuidelijke groenstrook langs de Provincialeweg. De plekken liggen binnen een natuurlijke afscherming van bomen of struiken om zo rekening te houden met de
veiligheid van wandelaars en fietsers.

Woonwijken: aan de lijn

In de woonwijken blijven de regels ongewijzigd: alle honden moeten aan de lijn en hondenbezitters zijn verplicht de hondenpoep op te ruimen.

Opruimen hondenpoep

In de hele gemeente bent u verplicht de poep van uw hond op te ruimen. Dat geldt ook voor het Streekbos. Verspreid in de hele gemeente staan vuilnisbakken waar u de hondenpoep in kunt gooien.

Uitzonderingen

Er zijn nu een aantal uitzonderingen. Op verschillende plekken in de noordelijke en zuidelijke groenstrook geldt geen opruimplicht. Deze plekken zullen wij schoonhouden door het wekelijks inzetten van een poepzuiger.