Start controle hondenbelasting


15 maart 2016
Hond in het gras

Onze controleurs controleren nu intensief op de aanwezigheid van honden.

Waarom een controle?

Wie een hond heeft, moet hondenbelasting betalen. Niet iedereen die een hond heeft, geeft deze aan bij de afdeling Belastingen. Daarom controleren onze controleurs regelmatig of voor elke hond ook hondenbelasting wordt betaald.

Boete

Merkt onze controleur dat u een hond hebt waarvoor u geen aangifte deed? Dan krijgt u een boete opgelegd. Deze boete is EUR 80,52 en komt boven op de te betalen belasting. U bent ook belastingplichtig als u een hond op proef hebt.

Controleur aan de deur gehad, wat nu?

Treft de controleur een hond aan die u niet hebt aangemeld? Dan ontvangt u binnen ongeveer vier weken een brief. Hierin kondigen wij aan dat u belastingplichtig bent vanaf de datum dat de hond(en) bij u is/zijn aangetroffen. En dat wij u een boete gaan opleggen. De aanslag hondenbelasting met
boete ontvangt u eind juni 2016. Bent u het niet eens met de aanslag? Dan kunt u bezwaar maken na ontvangst van het aanslagbiljet.

Meer informatie

Kijk op onderstaande informatiepagina over de hondenbelasting. U kunt ook bellen op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur naar (073) 515 54 75.

Zie ook

* Hondenbelasting