Ploumen met handelsmissie naar Oekraine

Nieuwsbericht | 14-03-2016 | 09:16

Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) leidt van 15 tot en met 17 maart een handelsmissie naar Oekraine. De aandacht van de missie is gericht op agro/food en infrastructuur/logistiek; bijna 30 bedrijven uit deze sectoren gaan mee.

Op dinsdag bezoekt de minister onder meer Zeelandia, een Nederlands bedrijf dat broodmixen produceert en heeft ze een gesprek met minister Jaresko van Financien. Woensdag volgt een debat met studenten, een ontmoeting met jonge ondernemers, een bezoek aan het kassencomplex in Teplychny en een gesprek met minister Pyvovarskyi van Infrastructuur. Donderdag wordt de missie afgerond met een bezoek aan Control Pay, een Nederlands ICT bedrijf, en een ontmoeting met minister Pavlenko van Landbouw.

`Het potentieel voor Nederlandse bedrijven en investeringen in Oekraine is groot. Nu al zijn 320 Nederlandse bedrijven actief in dit buurland van de Europese Unie. Met dit bezoek hopen we de weg vrij te maken voor het sluiten van nieuwe en verbreden van bestaande contracten. Daarom is het associatieakkoord ook zo van belang: het gaat over economische en politieke hervormingen en het wegnemen van hindernissen, waardoor handel straks nog makkelijker gaat,' aldus Ploumen over het belang van deze handelsmissie.