GroenLinks tegen uitbreiding Rotterdam-The Hague Airport

P E R S B E R I C H T

GroenLinks tegen uitbreiding Rotterdam-The Hague Airport

Rotterdam, 15 maart 2016

De Rotterdamse fractie van GroenLinks verzet zich tegen de uitbreidingsplannen van het regionale vliegveld Rotterdam-The Hague Airport. De luchthaven wil de komende tien jaar het aantal passagiers bijna verdubbelen. Dat leidt tot meer geluidsoverlast en negatieve gevolgen voor het milieu vreest de partij.

GroenLinks vindt de locatie van Rotterdam-The Hague Airport ‘volkomen ongeschikt' voor uitbreiding. “Het vliegveld wordt aan drie kanten omringd door woonwijken. Door de toenemende geluidsoverlast worden duizenden extra mensen gedupeerd, bovenop de mensen die nu al letterlijk wakker liggen van het vliegtuiglawaai”, stelt raadslid Arno Bonte van GroenLinks Rotterdam. Donderdag dient hij in de Rotterdamse gemeenteraad een motie in tegen de uitbreidingsplannen.

Rotterdam-The Hague Airport heeft dinsdagmorgen een rapport over de uitbreidingsplannen gepresenteerd. Het vliegveld heeft de ambitie in 2025 zo'n 2,9 miljoen passagiers te vervoeren. Het afgelopen jaar vlogen 1,7 miljoen reizigers vanaf Rotterdam. Naast overlast voor omwonenden zijn de nadelige gevolgen voor de natuur 'aanzienlijk’ blijkt uit de milieu effect rapportage die van de plannen is gemaakt. De uitstoot van fijnstof en CO2 zal naar verwachting vertweevoudigen.