Bestuurslid Hans Amman kondigt vertrek aan

Bestuurslid Hans Amman kondigt vertrek aan

15 maart 2016

Prof. dr. Hans Amman, lid van het College van Bestuur (CvB) van de UvA-HvA, heeft aangegeven zijn functie te willen neerleggen om zich meer te kunnen richten op zijn academische taken. Dit bevestigen de Raden van Toezicht UvA-HvA. Omwille van de continuiteit is afgesproken dat de heer Amman in functie kan blijven tot de nieuwe collegeleden zijn aangetreden.

Hans Amman is hoogleraar Computational Economics aan de UvA en bekleedt binnen het CvB de functie van vicevoorzitter. De Raden van Toezicht betreuren zijn besluit. `De heer Amman heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan het structureren van de financiele strategie van de UvA-HvA. We nemen afscheid van een deskundig en toegankelijk bestuurslid', aldus Atzo Nicolai, voorzitter van de Raden van Toezicht. De heer Amman zal tot uiterlijk 1 september in functie zijn.

Nicolai: `Voorts kunnen wij melden dat de procedure voor het vinden van een nieuwe voorzitter en een nieuwe rector voorspoedig verloopt. Vanzelfsprekend kunnen er verder geen mededelingen worden gedaan tot de procedure is afgerond. De procedure zal zorgvuldig en volgens plan worden gecontinueerd.'

Gepubliceerd door Universiteit van Amsterdam