Comiso, Malta en Rhodos nieuwe bestemmingen vanaf vliegveld Weeze

15-03-2016

Extra vliegtuigen ingezet vanaf Pasen

Weeze - Vanaf 27 maart 2016 gaat het zomervluchtschema in op vliegveld Weeze. Daarin staan drie nieuwe zonbestemmingen met Ryanair naar Comiso op Sicilie, Malta en het Griekse eiland Rhodos.

De drie nieuwe bestemmingen zijn niet alleen geschikt voor korte reizen, maar ook voor een aangename gezinsvakantie, bijvoorbeeld in de mei- of zomervakantie. Ryanair verhoogt hiermee het aanbod vanaf Weeze tot 41 bestemmingen. Wekelijks stijgen er dan 133 vluchten van de low-cost maatschappij op vanaf het vliegveld over de grens tussen Venlo en Nijmegen.

Alle drie de nieuwe bestemmingen worden twee keer per week aangevlogen. Naar Comiso zijn de vluchten op maandag en vrijdag. Naar Malta wordt op dinsdag en zaterdag gevlogen. De eerste vlucht naar Comiso staat gepland op 1 april en op 2 april vertrekt de eerste vlucht naar Malta. De vluchten naar Rhodos zijn van 2 juni tot en met 29 september op donderdagen. Bovendien gaat er een vlucht naar Rhodos op zondagmiddag van 5 tot en met 26 juni en van 4 tot en met 29 september. Ook is er een vlucht naar het Griekse eiland op zondagmorgen in de periode van 3 juli tot en met 28 augustus.

Met de nieuwe bestemmingen vergroot Ryanair haar populaire zomervakantie bestemmingen: alle drie de eilanden liggen in de prachtige Middellandse Zee en beloven een ontspannen vakantie - of op het strand van Rhodos, of tijdens het snorkelen op Malta, dan wel bij een klimtour in Sicilie. Praktische pakketreizen vanaf Weeze zijn te boeken via reisbureaus zoals Alltours, LMX Touristik of JT Touristik.

Met Pasen en in de meivakantie maken veel reizigers gebruik van vliegveld Weeze. In het Paasweekend worden zo'n 13.200 passagiers verwacht. De weken daarop zo'n 85.000. Ryanair heeft extra vluchten gepland om aan de vraag te voldoen. Al vanaf 17 maart zijn er dagelijks vluchten naar drie bestemmingen in Spanje: Alicante, Malaga en Mallorca. "Extra vluchten zijn er ook naar Rome Ciampino, Kreta en Porto", zegt Holger Terhorst, marketingmanager van Airport Weeze.

Om ondanks de grotere passagiersaantallen een ontspannen begin van de vakantie te hebben, is het raadzaam om voldoende tijd te nemen voor aankomst, check-in en veiligheid controles. Holger Terhorst adviseert passagiers om ten minste twee uur voor de geplande vertrektijd op de luchthaven te zijn.

In het kort:

* Vergroting van de vluchtcapaciteit vanaf Pasen

* Start zomer vluchtschema op 27 maart 2016.

* Met Comiso, Malta en Rhodos, neemt Ryanair drie nieuwe mediterrane bestemmingen op in het programma.

* Ryanair vliegt daarmee op 41 bestemmingen vanaf Weeze - met 133 vluchten per week.

* Airport Weeze rekent voor het Paasweekend met 13.200 reizigers en met 85.000 in de weken daarna.