Kamerbrede steun voor onderwijs en hulp aan Syrische kinderen

dinsdag 15 maart 2016 16:51 Binnenland

Dit is een origineel bericht van World Vision Nederland

Hulporganisaties vragen in Tweede Kamer aandacht voor kinderen Syrie

Tijdens een 'schoolles' over de gevolgen van het Syrische conflict op kinderen, kondigden Kamerleden van acht politieke partijen aan samen Kamervragen in te dienen over de schrijnende situatie van kinderen in het Syrische conflict. Vandaag boden World Vision, Save the Children, War Child en UNICEF Nederland rapporten aan over het 5-jarig bestaan van het Syrieconflict en de impact hiervan op kinderen. De rapporten zijn aanleiding voor de Kamervragen.

Roelof van Laar, Kamerlid voor de PvdA, neemt het initiatief voor de gezamenlijke Kamervragen namens een brede coalitie van politieke partijen. "We moeten alles doen om het conflict te beeindigen, en in deze Kamer voortdurend aandacht houden voor het lot van kinderen die het slachtoffer zijn van het Syrieconflict."

De organisaties vragen voornamelijk aandacht voor onderwijs en psychosociale hulp. Pim Kraan, directeur van Save the Children vertelde de Kamerleden dat 2,1 miljoen kinderen niet naar school kunnen. "Op deze manier ontstaat een verloren generatie. Dat moet stoppen!"

Jan Bouke Wijbrandi, directeur van UNICEF Nederland, gaf de Kamerleden 'huiswerk' mee tijdens de schoolles. "Wij vragen u om zich hard te maken voor beter en toegankelijker onderwijs en psychosociale hulp voor kinderen die getroffen zijn door het Syrieconflict." De Kamerleden stemden in met deze oproep door hun naam op een schoolbord te schrijven uit een schoolpakket dat ook in crisissituaties wordt gebruikt.

*

*

*

*