Veto tegen flutakkoord met Turkije

15/03/2016

Spreekteksten Louis

Voorzitter, zwakte en lafheid. De EU-leiders zijn ervan doordrenkt. Onder het Nederlandse voorzitterschap wordt gecapituleerd voor een Turkse dictator. Premier Rutte is een grote angsthaas.

De geschiedenis zal hard zijn over deze uitverkoop. De Europese elites takelen af en sleuren alles en iedereen mee in hun val. Een Turkse tiran krijgt de sleutels tot de poort naar Europa. Het is misselijkmakend om te zien.

6 miljard euro wordt uitgekeerd. Over de rug van migranten chanteert Turkije zich de EU in. En over een paar maanden kunnen de Turken al visumvrij reizen, waardoor een nieuwe oncontroleerbare migratiegolf naar West-Europa zal trekken.

En wat krijgt de EU daarvoor terug? Helemaal niets. De migrantenruil zal netto niets aan de instroom veranderen. Eigen principes over democratie en mensenrechten worden goedkoop overboord gegooid. Niet Turkije, maar de EU is reeds de zieke man van Europa.

Hoe heeft het allemaal zo ver kunnen komen? Het antwoord is Angela Merkel, de krankzinnige Duitse bondskanselier. Zij heeft met haar welkomstbeleid Europa in brand gezet. En dit kabinet durft hier nog steeds geen afstand van te nemen. Het is naief en onverantwoordelijk.

De Turken zullen zich wederom niet aan de gemaakte afspraken houden. Dat weten we allemaal. Is de premier dan bereid om in Europees verband economische sancties in te stellen? Graag een reactie.

Voorzitter, ruim tweederde van de Nederlanders wil dat de Tweede Kamer dit flutakkoord afwijst. Bijna 75% vindt dat premier Rutte een slechte deal heeft gesloten en een enorme meerderheid is tegen de Turkse toetreding tot de EU.

Wij zeggen daarom tegen de minister-president: luister naar de Nederlandse bevolking. Vertel de Turken dat zij de boom in kunnen. Maak duidelijk dat wij deze chantagepolitiek niet langer accepteren. De Nederlandse bevolking verdient een minister-president die opkomt voor het nationale belang.

Dank u wel.