BUILD UPON: Green Building Councils starten internationaal project voor verbeteren bestaande gebouwenvoorraad

15 maart 2016

Deze maand hebben de Europese Green Building Councils in Venetie 's werelds grootste project voor het renoveren en verduurzamen van de bestaande gebouwenvoorraad gelanceerd, het BUILD UPON Project. Hiermee willen de Councils gezamenlijk in actie komen om een van de belangrijkste klimaatuitdagingen aan te pakken: de bestaande gebouwde omgeving.

BUILD UPON

Na meer dan een jaar voorbereidingstijd worden onder de noemer BUILD UPON 80 Europese evenementen gestart waarmee meer dan 1.000 organisaties in beweging moeten worden gebracht om hun emissies te reduceren. BUILD UPON stimuleert onder andere overheden, industie en maatschappij om nationale renovatie-strategieen op de stellen met langetermijnplannen voor het verbeteren van de bestaande gebouwenvoorraad, zowel op het gebied van woningbouw als voor utiliteitsbouw. Deze strategieen worden in 2017 ook verplicht door de Europese Unie.

Renowiki

Onderdeel van het project is ook de RenoWiki, een online portal waar voorbeelden van renovatie-initiatieven op kunnen worden geplaatst. Inmiddels telt RenoWiki al meer dan 600 Europese projecten.

Meer informatie

Kijk op www.buildupon.eu voor meer informatie. Lees hier ook het persbericht.