Delhaize Groep persmededeling - Delhaize Groep en Koninklijke Ahold krijgen goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit

BRUSSEL, Belgie - 15 maart 2016 - Supermarktondernemingen Delhaize Groep NV ("Delhaize") en Koninklijke Ahold N.V. ("Ahold") maakten vandaag bekend dat de Belgische Mededingingsautoriteit ("BMA") de voorgenomen fusie van beide ondernemingen heeft goedgekeurd, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. De BMA keurde de fusie goed op voorwaarde dat Delhaize en Ahold een beperkt aantal winkels verkopen om tegemoet te komen aan de mededingingsbezwaren die door de BMA waren geuit.

Deze desinvesteringen omvatten in het totaal 13 bestaande winkels, waarvan 8 Albert-Heijnwinkels en 5 aangesloten winkels van Delhaize (3 bestaande Proxy's en 2 bestaande AD Delhaize winkels). Een beperkt aantal toekomstige projecten van Ahold en Delhaize projecten zullen eveneens moeten worden afgestoten. De vereiste desinvesteringen bevatten geen geintegreerde winkels van Delhaize.

Als gevolg van deze beslissing zullen er geen winkels gesloten worden. De huidige tewerkstellings- en de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers zullen in overeenstemming met de Belgische arbeidswetgeving worden gerespecteerd. De betrokken winkels zullen moeten worden verkocht aan een koper die beschikt over de nodige financiele middelen en bewezen expertise zodat deze winkels levensvatbare en actieve concurrenten kunnen blijven voor Ahold Delhaize en andere ondernemingen.

Tot aan alle vereisten opgelegd door de BMA is voldaan, blijven de Belgische Albert Heijn en Delhaize winkels afzonderlijk opereren. Met de goedkeuring door de BMA is de mededingingsprocedure in Europa afgerond.

Een volledige lijst met de bestaande winkels waarop de beslissing van de BMA betrekking heeft, vindt u als bijlage bij dit persbericht.

Eerder deze week keurden de aandeelhouders van beide ondernemingen de fusie goed. De transactie zal naar verwachting halverwege 2016 worden afgerond.

Op 24 juni 2015 kondigden Delhaize en Ahold hun intentie aan samen te gaan, om een internationale voedingsretailer te vormen met een netwerk van sterke, vertrouwde, lokale merken en meer dan 375 000 werknemers ten dienste van meer dan 50 miljoen klanten per week in de V.S. en Europa.

Ahold en Delhaize zullen, zodra de fusie een feit is, een strategie ontwikkelen met betrekking tot de toekomst van alle markten.

>> Delhaize Groep

Delhaize Groep is een Belgische internationale voedingsretailer die actief is in zeven landen op drie continenten. Op het einde van 2015 telde het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 3 512 winkels. In 2015 boekte Delhaize Groep een omzet van EUR24,4 miljard en een netto winst van EUR366 miljoen (aandeel van de Groep). Op het einde van 2015 stelde Delhaize Groep ongeveer 154 000 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op NYSE Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website van de Groep www.delhaizegroep.com. Vragen kunt u sturen naar investor@delhaizegroep.com.

Persbericht in PDF

Mar 15, 2016

HUG#1994591

Delhaize Group

Delhaize GroupSquare Marie Curie 40, 1070 Brussels, Belgium

* T. +32 (0)2 412 29 48

* F. +32 (0)2 412 29 76