Politie op zoek naar straatrover


Politie op zoek naar straatrover

Laatste update:
16-03-2016 | 09:17

Breda - Een nog onbekende man heeft dinsdag 15 maart 2016 omstreeks 07.50 uur op de Leursebaan geprobeerd om een 15 jarige jongen uit Etten-Leur met geweld te beroven. Hij gooide een baksteen naar het hoofd van het slachtoffer die daardoor met zijn fiets ten val kwam. Hierna probeerde de dief
tevergeefs het mobieltje van het slachtoffer te stelen.

Het slachtoffer fietste over de Leursebaan in de richting van Breda. De straatrover gooide ter hoogte van het viaduct een baksteen die tegen het hoofd van aangever aankwam waardoor hij viel. De dief probeerde daarop tevergeefs de mobiele telefoon uit de broekzak van het slachtoffer te pakken.
Aangever slaagde erin op te staan waarna de dader hem met de vuisten nog probeerde te slaan. Hij kon deze slagen afweren. De geweldpleger vluchtte in de richting van de meubelboulevard. Het slachtoffer liep een hoofdwond op, ook is zijn jas beschadigd.

Signalement

Het zou gaan om een negroide man met kort krullend langs de zijkant opgeschoren kroeshaar. Hij is circa 20 a 30 jaar oud en heeft een normaal postuur. Hij droeg een donker lederen jack en een zwarte trainingsbroek. Hij had een boodschappentas van een supermarkt bij zich. Getuigen die meer
informatie hebben over deze straatroofpoging kunnen bellen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.