Aangehouden vanwege betalen met vals geld


Aangehouden vanwege betalen met vals geld

Laatste update:
17-03-2016 | 09:30

Zundert - Woensdagavond om ongeveer 23.45 uur is een 19-jarige man uit Zundert in zijn woning aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt een telefoon te hebben willen afrekenen met vals geld.

De man had via Marktplaats gereageerd op een adverteerder die een mobiele telefoon aanbood. Op maandag 7 maart hadden de koper en verkoper een afspraak dat de telefoon opgehaald kon worden. De man uit Zundert verscheen op de afspraak in Tilburg, maar de verkoper van de telefoon vertrouwde het
zaakje niet toen het op afrekenen aankwam. Het vermoeden van de verkopende partij was dat het biljet waarmee de man uit Zundert wilde betalen vals was.

De koper vertrok met een smoesje uit de woning van de Tilburger en is niet meer teruggekomen. De telefoon is nog in het bezit van de verkoper, dus de 19-jarige verdachte is met niets vertrokken. De Tilburger heeft de politie gebeld en gegevens van de man doorgegeven. De politie onderzoekt nu
of de man uit Zundert daadwerkelijk met vals geld heeft willen afrekenen. De verdachte is overgebracht naar een politiecel en zit daar nu nog vast in afwachting van zijn verhoor.