Gemeenteambtenaar met dood bedreigd


Gemeenteambtenaar met dood bedreigd

Laatste update:
17-03-2016 | 10:55

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Terneuzen - Gisterenavond is een 61-jarige man uit Terneuzen aangehouden omdat hij eerder een ambtenaar van de gemeente Terneuzen met de dood heef bedreigd. Hiervan is aangifte gedaan.

De verdachte is momenteel werkloos en wordt door de gemeente begeleid in een banentraject. Als blijkt dat hij niet erg meewerkend is om aangeboden werk goed te verrichten, wordt de verdachte op zijn gedrag aangesproken door de gemeenteambtenaar. De Terneuzenaar reageert hierop met ernstige
verbale agressie. Diverse malen heeft hij aan anderen laten weten dat hij de ambtenaar dood wil maken. Na zijn aanhouding is de verdachte overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd. Morgen wordt hij voorgeleid aan de Rechter-commissaris.

Onacceptabel

Agressie en geweld tegen functionarissen met een publieke taak is onacceptabel en wordt met hoge prioriteit door politie en justitie aangepakt. Dit gaat niet alleen om fysiek geweld, ook beledigingen en bedreigingen vallen hieronder. Als medewerkers met een publieke taak agressief worden
benaderd of er wordt geweld gebruikt, dan volgt er altijd actie. Van strafbare feiten wordt altijd aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie eist in dergelijke zaken een dubbel zo hoge straf.