Politie houdt verdachten berovingen aan


Politie houdt verdachten berovingen aan

Laatste update:
17-03-2016 | 12:59

Capelle aan den IJssel - De politie heeft deze week twee mannen van 17 en 21 jaar, uit Capelle aan de IJssel en Rotterdam aangehouden. Ze worden ervan verdacht een man, die een goede deal via Markplaats dacht te maken, te hebben beroofd en mishandeld.

Eerder hield de politie ook al drie mannen aan vanwege een zelfde soort feit. Deze mannen (20,23,20) komen uit Capelle aan den IJssel en Rotterdam en werden aangehouden omdat zij een koper wilden beroving. Dankzij politieonderzoek en een goede samenwerking met Markplaats kon ditmaal voorkomen
worden dat de man daadwerkelijk beroofd zou worden.



In januari en februari van dit jaar kwamen bij de politie drie soortgelijke meldingen binnen. In alle drie de zaken speelde zich een vergelijkbaar tafereel af. Nietsvermoedende kopers of verkopers werden naar Capelle aan de IJssel gelokt met een goede verkoopdeal van muziekinstrumenten of
horloges in het vooruitzicht. Eenmaal aangekomen op de afspraaklocatie, het Revius- of Valeriusrondeel, werden ze mishandeld en beroofd door een drietal mannen, in wisselende samenstelling.

De beelden van deze berovers werden getoond in het televisieprogramma Bureau Rijnmond waarna goede tips binnenkwamen. Het onderzoek naar de berovingen gaat verder en de politie sluit de aanhouding van meerdere personen niet uit.



In alle zaken werkte de politie nauw samen met Marktplaats.nl. Marktplaats wil een veilige (ver)koopplaats zijn en geeft daarom zelf ook tips om op een goede en betrouwbare wijze handel te bedrijven.