Provincie koopt grond in Rijnstrangen - Provincie Gelderland


De provincie Gelderland heeft ruim 70 hectare landbouwgrond aangekocht in Rijnstrangen. De aankoop van deze gronden vormt een belangrijke stap om de verkaveling in het gebied Rijnstrangen te verbeteren.

Tractor op het land

Aaneengesloten kavels voor boeren

Door percelen te ruilen ontstaan er voor boeren beter aaneengesloten kavels op plaatsen die economische kansen bieden. Bovendien kan zo ook ruimte ontstaan voor de nodige natuurontwikkeling in dit gebied.

Gedeputeerde overhandigt koopovereenkomst

Jan Jacob van Dijk, gedeputeerde voor vitaal platteland, overhandigde de getekende koopovereenkomst aan een van de verkopende boeren op maandag 14 maart 2016. Deze aankoop is van belang voor het draagvlak voor Verkavelen door Groei in de Rijnstrangen.

Op 23 maart 2016 organiseert de Stichting Effectief Verkavelen in Gelderland (STEVIG) een gebiedsavond met als doel om met grondeigenaren afspraken te maken om met kavelruil aan de slag te gaan.

Allerlei plannen voor Rijnstrangen

In het gebied de Rijnstrangen staat de komende jaren veel te gebeuren. Er liggen plannen voor natuur, water, landbouw, wegen en een overnachtingshaven. De provincie werkt daarin samen met waterschap Rijn en IJssel, gemeente Rijnwaarden en Rijkswaterstaat.

Gepubliceerd op: donderdag 17 maart 2016