Maak Meppel Meppeler met uw initiatief


Nieuwe initiatieven gezocht! Voor de tweede keer kunnen alle inwoners, ondernemers, instellingen kans maken op een deel van het aanjaagbudget maatschappelijke initiatieven dat de gemeente hiervoor beschikbaar stelt. In 2016 gaat het om een bedrag van EUR 200.000,-. Heeft u een initiatief of
idee dat bijdraagt aan de ontwikkeling van Meppel? Doe dan een aanvraag via www.meppel.nl/aanjaagbudget of kom naar de aanjaagbijeenkomst op 13 april.

Waarom een aanjaagbudget?

In haar collegeprogramma 2014-2018 `Inzet gevraagd' heeft het college aangegeven deze bestuursperiode te willen werken met een zogenaamd aanjaagbudget maatschappelijke initiatieven. Dit budget kan initiatieven ondersteunen die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Meppel. Het kan om
initiatieven gaan die anders misschien niet of moeilijk van de grond zouden kunnen komen. In 2015 hebben 8 initiatieven gezamenlijk in totaal bijna EUR 75.000,- Ontvangen. In 2017 en 2018 is er net als dit jaar EUR 200.000,- beschikbaar.

Maak Meppel Meppeler

Wethouder Koos de Vos is enthousiast over het aanjaagbudget en roept mensen op zich aan te melden: `In 2015 hebben we 8 initiatieven ontvangen. Een mooi aantal. Dit jaar willen we nog meer actieve inwoners, ondernemers of instellingen stimuleren om gebruik te maken van dit aanbod. Heeft u
een briljant idee dat ook nog bijdraagt om Meppel nog wat mooier of beter te maken? Of als dat zo mooi heet: Meppel Meppeler maken? Meld u dan vooral aan. Zodat we met uw hulp samen aan onze gemeente kunnen werken."

Waar moeten initiatieven aan voldoen?

Een belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen voor het budget is, dat het initiatief een bijdrage levert aan de ontwikkeling van Meppel. In het Collegeprogramma zijn in ieder geval acht opgaven benoemd die een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen. Levert een initiatief een bijdrage
aan een of meerdere van deze opgaven, dan vergroot dat de kans op een deel uit het aanjaagbudget. Van zorg tot cultuur, van structurele verbeteringen tot frisse impulsen voor de Meppeler maatschappij, van fysieke plekken tot digitale omgevingen. Voorbeelden van vorig jaar zijn onder andere:
een lift in wijkcentrum De Poele, een bijdrage voor molen de Vlijt om toerisme te bevorderen, of een koffiehoekje om een ontmoetingsplek voor jongeren te realiseren.

Wie beoordeelt de aanvragen?

Een onafhankelijke aanjaagcommissie beoordeelt de initiatieven en brengt advies uit aan het college. Dit is dezelfde commissie als vorig jaar.

Aanjaagbijeenkomst 13 april

De gemeente organiseert samen met de onafhankelijke aanjaagcommissie een aanjaagbijeenkomst op woensdag 13 april van 19.30 tot 21.30 uur. Om ideeen uit te wisselen, inspiratie op te doen en vragen te stellen. Iedereen is van harte welkom. (De locatie volgt)

Aanmelden t/m 1 mei 2016

Initiatieven voor dit jaar kunnen tot en met 1 mei 2016 ingediend worden. De voorstellen gaan dan ter beoordeling en advisering naar de aanjaagcommissie. Zij brengen vervolgens advies uit aan het college. De initiatiefnemers ontvangen eind juli informatie over de uitkomsten.

Meer informatie

Op www.meppel.nl/aanjaagbudget is een uitgebreide toelichting op het aanjaagbudget te vinden en welke criteria belangrijk zijn. Geinteresseerden kunnen het aanmeldingsformulier invullen. Voor overige vragen over dit onderwerp kunt u ook bellen met de gemeente via 14 0522 of mailen naar
postbus@meppel.nl