Berichten van het college


Berichten van het college /

17 maart 2016 - Taaleis Participatiewet, Veilig Thuis, Jaarverslag Panel Werk en Inkomen 2015, advies Wmo-raad en voortgang tramlijn 19. Hierover nam het college deze week een besluit.

Foto Stadhuis

Op 1 januari 2016 is de Wet taaleis Participatiewet in gegaan voor iedereen die een bijstandsuitkering aanvraagt. In deze wet staat dat bijstandsgerechtigdenvoldoende Nederlands moeten beheersen. De Delftse uitgangspunten en voorstellen voor de implementatie van de Wet taaleis zijn beschreven
in een notitie. De bestedingsvoorstellen en begrotingswijziging staan in een apart aan te bieden raadsvoorstel. Het college stemt in met de voorstellen en verzoekt de gemeenteraad in te stemmen met de bestedingsvoorstellen van de Rijksmiddelen voor de taaltoets en de Reserve Beleid en
Uitvoering alsmede een begrotingswijziging.

Veilig Thuis

Per 1 januari 2015 zijn het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) en het Steunpunt Huiselijk geweld (SHG) samengevoegd tot een integraal advies- en meldpunt voor zowel huiselijk geweld als kindermishandeling, Veilig Thuis Haaglanden (VTH). Op dit moment is VTH een tijdelijk
samenwerkingsverband tussen Perspectief en de St. Tijdelijke Ondersteuning Jeugdhulp (Stojah). De vraag ligt nu voor hoe VTH structureel te organiseren. In het bestuurlijk overleg van 22 januari 2016 is gekozen om de optie 'VTH onderbrengen bij GR GGD Haaglanden' verder uit te laten werken.
Op een later moment dit jaar zal de raad kunnen besluiten over een aanpassing van de GR. De gemeenteraad wordt geinformeerd over dit besluit en het verdere proces. Er komt een regionale raadsinformatiebijeenkomst voor toelichting op de keuze en consequenties.

Jaarverslag Panel Werk en Inkomen 2015

Het Panel Werk en Inkomen maakt jaarlijks een verslag van haar activiteiten. Het college neemt het jaarverslag 2015 van het panel voor kennisgeving aan en stuurt het ter kennisname door naar de raad.

Wmo-adviesraad

De Wmo adviesraad heeft een advies uitgebracht over de kwaliteitsstandaard ten behoeve van het toezicht in de Wmo. Het college stelt de reactie vast en zendt deze ter kennisname toe aan de raad.

Tramlijn 19

Het college keurt de Voortgangsrapportage tramlijn 19 goed en verstuurt deze aan de raad. Onderdeel van het project is de vervanging van de Sint Sebastiaansbrug.