Openclaims is nieuw platform voor schadeherstel


17 maart 2016 , Schadeherstel

Onlangs is Openclaims van start gegaan, een nieuw platform dat het schadeaanbod verzamelt vanuit opdrachtgevers (verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners) en aanbiedt aan de schadeherstelmarkt. Schadeherstelbedrijven kunnen daar vervolgens gericht op inschrijven.

In tegenstelling tot bestaande initiatieven als Deukweg en Fixico is Openclaims niet direct toegankelijk voor consumenten. Toch hebben zij er wel degelijk iets aan, stelt mede-oprichter Lex Orie. "Verzekeraars kunnen de consument bij schades die zij niet dekken toch een advies geven bij welke
herstellers zij terecht kunnen. Dat beperkt zich niet tot prijs, maar bij de offertes maken we ook onderscheid: de snelheid waarmee een schade hersteld kan worden, de aanwezige kennis van een specifieke auto bijvoorbeeld."

Voor het platform hebben zich al enkele grotere en kleinere partijen, verzekeraars zowel als schadherstelbedrijven, gemeld. Welke partijen dat zijn, wil Orie nog niet zeggen.

Businessmodel
Openclaims is gestart met behulp van 500.000 euro die door funding bijeen is gebracht. Het gaat om een groep investeerders van buiten de schadeherstelsector, afkomstig uit het netwerk van oprichters Lex Orie en Stephan Stergiou. In de komende maanden moet duidelijk worden wie er vooral baat
hebben bij het nieuwe platform en wie daar vervolgens gaan betalen. Voorlopig draait een betaversie van het platform zonder kosten voor de gebruikers ervan.