Politiecontrole zorgt voor file op A12


17 maart 2016, 18:14

Een politiecontrole zorgt vanmiddag ondanks hernieuwde afspraken tussen Rijkswaterstaat en de politie voor een flinke file op de A12 bij Maarn. De controleur heeft zich in de berm genesteld langs de rijbaan richting Arnhem.

De controle is zichtbaar opgesteld en dat zorgt ervoor dat veel automobilisten remmen of het gas loslaten. Als gevolg hiervan heeft zich inmiddels een dikke 5 kilometer file gevormd. De vertraging loopt verder op.

Niet blij

De VID is niet te spreken over files door politiecontroles. Vorig jaar trokken we al meermaals aan de bel over het stijgend aantal flitsfiles en bijbehorende onnodige hinder. Daarop besloten Rijkswaterstaat en politie het zogenaamde flitsprotocol in februari aan te scherpen. Toch gaat het nu
alweer meermaals fout. Vorige week nog zorgden controles op de A348 en A28 voor files. De VID blijft van mening dat files door controles ongewenst zijn en voor onveiligheid zorgen. Een controle pas opdoeken als een file zich al heeft gevormd is te laat.

Update 18:20 uur

Ook op de A29 remt het verkeer als gevolg van een politiecontrole af. Dat zorgde korte tijd voor oponthoud over 2 kilometer. De file is inmiddels opgelost. Nadat zich 5 kilometer file had gevormd op de A12 heeft Rijkswaterstaat verzocht de controle op te doeken. De file lost nu op.

Flitsfile nummer 2 is een feit op de #A29 > BoZ. Door een controle in de remmen bij Numansdorp (foto: @Mausblankie) pic.twitter.com/LMgFyG7buH

* VID (@vid) 17 maart 2016

Foto: (c) VID