17 Symposium Trauma

Categorie : Overig

Datum : 17 maart 2016

Tijdstip : 09:00 - 17:00 uur

Lokatie : Jaarbeurs Utrecht

Organisator : Boerhaave nascholing

Dit symposium is onderdeel van de Jaarcyclus Kinder- en jeugdpsychiatrie 2015-2016.

Omschrijving

Hoewel traumatische gebeurtenissen vaak voorkomen bij kinderen, blijft het een moeilijk thema in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Trauma's zijn niet direct herkenbaar, en ze komen in vele vormen en intensiteiten voor. Nieuwe vormen van trauma waar we in de praktijk mee worstelen zijn bijvoorbeeld de gevolgen van vechtscheidingen.

In deze Boerhaave nascholing gaan we in op verschillende voor de praktijk relevante thema's, zoals

* het voorkomen en herkennen van trauma's

* het bieden van veiligheid en verschillende vormen van aanpak

* samenwerking binnen en buiten de beroepsgroep

Daarnaast zullen we ook ingaan op meer basale thema's zoals de hersenontwikkeling van getraumatiseerde kinderen.Tot slot zullen we een actueel thema aansnijden: trauma bij vluchtelingkinderen.

Jaarcyclus Kinder- en jeugdpsychiatrie 2015-2016

Dit symposium is onderdeel van de Jaarcyclus Kinder- en jeugdpsychiatrie 2015-2016. Op 17 maart 2016 vindt het dagsymposium "Trauma" plaats. Op 18 maart 2016 vindt er nog een dagsymposium plaats met als titel "Gezinsbehandeling en herstel in de kinderpsychiatrie".

De Jaarcyclus Kinder- en jeugdpsychiatrie besteedt aandacht aan de volle breedte van het vak. Net als voorgaande jaren komen op alle bijeenkomsten actuele onderwerpen diepgaand aan de orde. Wetenschappelijke kennis van deze onderwerpen is overwegend klinisch relevant. Na afloop bent u op de hoogte van de state-of-the-art van het desbetreffende onderwerp.