17 Symposium Gezinsbehandeling en herstel

Categorie : Overig

Datum : 17 maart 2016

Tijdstip : 09:00 - 17:00 uur

Lokatie : Jaarbeurs Utrecht

Organisator : Boerhaave nascholing

Dit symposium is onderdeel van de Jaarcyclus Kinder- en jeugdpsychiatrie 2015-2016.

Omschrijving

Ons werk in de kinderpsychiatrie draait, zowel bij diagnostiek als behandeling, om het gezin. Van de gezinsleden krijgen we informatie voor de diagnostiek, de gezinsleden hebben we nodig om duurzaam verandering te bewerkstelligen. In deze ochtend gaan we het belang van het gezin vanuit verschillende perspectieven bekijken. Aan de hand van voorbeelden zal geschetst worden hoe dat op verschillende plaatsen in de praktijk gebracht wordt. Herstel in de kinderpsychiatrie De ontwikkeling van kinderen optimaal stimuleren, dat is wat de kinderpsychiatrie beoogt. Herstel, een begrip dat niet weg te denken is uit de huidige ggz, wordt in de kinderpsychiatrie nauwelijks gebezigd. Wat betekent de herstelgedachte voor ons vakgebied? Met experts gaan we hierover van gedachten wisselen. In deze tijd van decentralisatie en nadruk op regie en participatie is de herstelgedachte niet overbodig.

Stigma is een begrip dat hiermee nauw samenhangt, want het belemmert herstel, of de ontwikkeling. Om die reden moet ook de kinderpsychiatrie nagaan wat het betekent voor de toekomst van een kind. Jaarcyclus Kinder- en jeugdpsychiatrie 2015-2016 Dit symposium is onderdeel van de Jaarcyclus Kinder- en jeugdpsychiatrie 2015-2016. Op 17 maart 2016 vindt het dagsymposium "Trauma" plaats. Op 18 maart 2016 vindt er nog een dagsymposium plaats met als titel "Gezinsbehandeling en herstel in de kinderpsychiatrie".

De Jaarcyclus Kinder- en jeugdpsychiatrie besteedt aandacht aan de volle breedte van het vak. Net als voorgaande jaren komen op alle bijeenkomsten actuele onderwerpen diepgaand aan de orde. Wetenschappelijke kennis van deze onderwerpen is overwegend klinisch relevant. Na afloop bent u op de hoogte van de state-of-the-art van het desbetreffende onderwerp.

Meer informatie

Boerhaave Nascholing