Succesvolle samenwerking in mentoring met kennisinstellingen uit Friesland leidt tot oprichting European Center for Evidence-Based Mentoring

woensdag 02 maart 2016

Op donderdag 17 en vrijdag 18 maart is de European Mentoring Summit te Leeuwarden. De summit wordt georganiseerd door MentorProgramma Friesland en haar samenwerkende partners: Friesland College, ROC Friese Poort, Nordwin College, NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool.

Gedurende twee dagen komen professionals, onderzoekers, mentoren, bedrijfsleven en overheden samen uit het werkveld van mentoring. Dit evenement beslaat drie hoofdthema's:

* Mentoring in an economic vital region,

* Developing research lines for Evidence-Based Mentoring, en

* Mentoring, a powerful 21st century tool: best practices.

Deze summit biedt Europese mentorprogramma's de kans om kennis te maken met elkaar en verbinding te leggen, om samen bruggen te bouwen voor mogelijkheden in de toekomst.

Tevens brengt dit evenement professionals, onderzoekers, mentoren, bedrijfsleven en overheden samen, uit het werkveld van mentoring.

Op vrijdag 18 maart is er de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende sessies welke zijn ontwikkeld samen met onze regionale en Europese partners betreffende de volgende onderwerpen:

* `Elements of effective practice', a short-course on youth mentoring by dr Janis Kupersmidt

* Setting up a research network of universities and practitioners in Europe

* (Social) entrepreneurial effects of mentoring

Lancering van het European Center for Evidence-Based Mentoring

Tijdens de summit zal de officiele lancering van het European Center for Evidence-Based Mentoring plaats vinden. Dit centrum zal onderzoek doen, kennis generen en toegepaste onderzoeksmethodologie delen. In september 2015 hebben de Friese mbo en hbo onderwijsinstellingen, met prof. Dr. Jean Rhodes, directeur van MENTOR/UMB Center voor Evidence-Based Mentoring, en met Mr W. Kooyker, voorzitter van MENTOR, een intentieverklaring ondertekend. Deze intentieverklaring geeft de samenwerking weer tussen het Center in de Verenigde Staten en het Europese Center. De sprekers hebben als thema mentoring en het effect van deze krachtige tool.

Daarnaast presenteren Europese mentorprogramma's hun benadering, unieke methodiek, tools, organisatiemodellen, activiteiten, publicaties en meer.

Kijk op de website voor het totale programma, workshops, opgave deelname en meer.

Onderdeel van het Nederlandse voorzitterschap Europese Unie.

We zijn trots dat we kunnen vermelden dat de European Mentoring Summit een officieel evenement is van de Nederlandse Voorzitterschap periode en onderdeel van de "Knowledge and Innovation Calendar" Deze erkenning is vergeven dankzij:

* het speciale karakter van de European Summit,

* de link met de beleidsagenda van het Nederlandse voorzitterschap, en

* de speciale herkenning van het belang van mentoring voor jongeren.