Grensregio presenteert zich op fiets- en wandelweekend bij Vrijetijdsmarkt Obelink

Quelle:

EUREGIO

Tips voor dagtochten en overnachtingsmogelijkheden in de Duitse grensregio werden gegeven op het fiets- en wandelweekend op de vrijetijdsmarkt Obelink in Winterswijk. Geinteresseerde Nederlanders konden op de stand van de EUREGIO (Geheim over de Grens) brochures over wandel- en fietsroutes in het Emsland, de Grafschaft Bentheim, het Osnabruecker Land en het Muensterland meenemen.

"De bezoekers zijn zeer geinteresseerd in de aanbiedingen en zijn erg dankbaar voor de persoonlijke advisering", stelt Malte Konrad van de EUREGIO. Een grote verbetering voor de recreatieve fietsers kon in de afgelopen jaren al worden gerealiseerd door het koppelen van de fietsroutenetwerken in de directe grensregio.

De promotour van de EUREGIO vond plaats in het kader van het project "Grenzeloze Toeristische Innovatie" (GTI), waarvan het doel is het ondersteunen van kleine en middelgrote toeristische ondernemingen in het EUREGIO-gebied. Het project wordt deels gefinancierd door de Europese Unie in het kader van het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland met middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de Niedersaechsische Staatskanzlei, het Ministerium fuer Wirtschaft, Energie, Industrie, Mittelstand en Handwerk van het land Nordrhein-Westfalen en de provincies Overijssel en Gelderland. Het project wordt begeleid door het programmmamanagement van de EUREGIO.

Projectpartners zijn Muensterland e.V., Tourismusverband Osnabruecker Land, Grafschaft Bentheim Tourismus, Tourismusverband Emsland, MarketingOost, Stichting Gelderland Toerisme en de EUREGIO.