Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslan kent EUR 82.050 toe aan cultuur- en natuurprojecten

Het bestuur van het Cultuurfonds Fryslan heeft aan 41 cultuur- en natuurprojecten in de provincie EUR 82.050 toegekend. Zo ontvangt de Stichting Welcome to the Village een bijdrage van EUR 7.500 voor het gelijknamige festival in 2016.

Stichting City Proms ontvangt een bijdrage van EUR 12.500 voor het City Proms Festival 2016 en voor de concerten Fryske Fynsten en Koperen tuin voorafgaand aan het festival. Deze bijdrage is geleverd uit het door het Cultuurfonds beheerde fonds op naam Louwe Kooijmans Van der Sluijs. Het onlangs ingestelde fonds op naam is bedoeld voor klassieke muziekprojecten en theaterproducties.

Verder is er een bijdrage van EUR 2.500 geleverd voor de restauratie van het Bakker&Timmenga orgel in de kerk van Schraard en ontvangt de Stichting Muzikale Kinderproducties een bijdrage van EUR 1.500 voor de theaterproductie Water, voor nu en later.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiele bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslan is een van de twaalf provinciale afdelingen.