Equator Foundation ontvangt TOPGGz keurmerk

donderdag 17 maart 2016 13:22 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Equator Foundation

Stichting Equator Foundation mag vanaf vandaag het keurmerk TOPGGz voeren.

Het TOPGGz keurmerk wordt toegekend aan afdelingen die zeer gespecialiseerde patientenzorg leveren en dat combineren met wetenschappelijk onderzoek, innovatieve behandelingen en kennisverspreiding.

Deze zorg is bestemd voor patienten die vanwege ernstige, complexe en/ of zeldzame aandoeningen onvoldoende resultaat hebben van een behandeling in de specialistische (2e lijns) geestelijke gezondheidszorg.

Equator Foundation is een organisatie voor psychiatrische behandeling en psychosociale zorg, onderzoek en kennisoverdracht en richt zich in Nederland op getraumatiseerde vluchtelingen en asielzoekers en op slachtoffers van mensenhandel en van recent seksueel geweld. Elders in de wereld richt Equator Foundation zich op oorlogsgetroffen populaties.

Pim Scholte, psychiater en oprichter van Equator Foundation: "Ik ben buitengewoon trots op deze erkenning door de stichting TOPGGz. Bij Equator focussen we ons, al sinds de oprichting in 2003, op sociale binding in combinatie met mentaal herstel. Dit blijkt voor onze specifieke doelgroep beter te werken dan alleen individuele traumabehandeling. Wij onderbouwen al onze behandelinnovaties met wetenschappelijk onderzoek. Het feit dat we nu het TOPGGz keurmerk mogen gaan voeren, is een prachtige bevestiging van ons werk."

Equator Foundation is partner in Arq Psychotrauma Expert Groep, een groep van instellingen en organisaties die zich bezighoudt met de gevolgen van schokkende gebeurtenissen.

*

*

*

*