KU Leuven opent nieuw kunstenatelier voor studenten en personeel

17 MAART 16. De KU Leuven vormt het voormalige Instituut voor Bacteriologie om tot onderkomen voor creatieve duizendpoten. Studenten of personeelsleden van de KU Leuven die bezig zijn met beeldende of audiovisuele kunsten, design, muziek of podiumkunsten kunnen binnenkort terecht in het BAC Atelier. Ook architecten/kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh vinden er de komende 4 jaar onderdak.

Het BAC Atelier is een open en gastvrije werkplaats. Studenten en personeelsleden van de KU Leuven en de Associatie KU Leuven krijgen er ruimte om te werken aan beeldende of audiovisuele kunst, designprojecten, muziek of podiumkunsten. De KU Leuven wil in dit atelier beginnende, jonge artistieke talenten samenbrengen met meer ervaren, semiprofessionals. Artistieke experimenten en interdisciplinaire kruisbestuiving staan daarbij centraal.

Het BAC Atelier is gelegen in het voormalig Instituut voor Bacteriologie in het hartje van Leuven. De naam van het atelier is een knipoog naar het BACteriologisch verleden van het gebouw. De KU Leuven is eigenaar van dit pand dat de voorbije jaren al tijdelijke kunst- en onderzoeksprojecten huisvestte. Het BAC Atelier zal 10 ateliers en 2 hangars voor beeldende kunst tellen en 2 paviljoenen voor podium- of audiovisuele kunst. Studenten en personeel die willen experimenteren met kunst, kunnen gratis gebruik maken van deze ruimtes.

De komende vier jaar zullen architecten/kunstenaarstduo Gijs Van Vaerenbergh resident zijn in het BAC Atelier. Ze zullen er naast hun eigen artistieke praktijk ook ontwerplabo's met studenten van de Faculteit Architectuur uitbouwen.

Meer informatie op http://www.kuleuven.be/cultuur/bacatelier.

U bent van harte welkom op de opening van het BAC Atelier op 24 maart.

Programma:

17u-22u: Vrij bezoek aan de ateliers, kennismaking met de eerste residenten

18u-22u: Jamsessies door Mint, open muziekplatform voor studenten

20u-21u:

* Welkom door Katlijn Malfliet (vicerector cultuur)

* Boekvoorstelling door Geert Vanpaemel en Joris Snaet: Medisch laboratorium of universitair bedrijf? Het Instituut voor Bacteriologie te Leuven

* Voorstelling residentie kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh

Praktisch:

BAC Atelier

Vital Decosterstraat 102

Leuven