Adecco Streetday 2016

Adecco medewerkers gaan weer op pad om werkzoekenden te helpen op hun 'Way to Work'.

De vierde `Street Day' van Adecco Group vandag biedt duizenden CV-clinics, coachingworkshops en stages in 53 landen over de hele wereld.

Zuerich, Zwitserland, 17 maart 2016: Adecco Group, wereldwijd de grootste aanbieder van HR-oplossingen, organiseert de vierde `Street Day' als onderdeel van hun mondiale Adecco Way to WorkTM initiatief. Duizenden Adecco medewerkers over de hele wereld delen hun deskundigheid om werkzoekenden te helpen bij een betere start van hun loopbaan. `Street Day' 2015 trok meer dan 1,2 miljoen mensen. Het aantal werkzoekenden over de hele wereld wordt geschat op 200 miljoen. In landen als Griekenland en Spanje is de jeugdwerkloosheid nog steeds torenhoog, meer dan 40%. Een 'generatie zonder werk' betekent slecht nieuws voor de toekomst van miljoenen families en belemmert de vooruitzichten van velen over de hele wereld.

De derde editie van de Global Talent Competitiveness Index, die in januari werd gepresenteerd door Adecco Group, INSEAD en HCLI op de jaarvergadering 2016 van het Wereld Economisch Forum in Davos, benadrukte het belang van het aantrekken en ontwikkelen van talent om maximaal te profiteren van de kansen van een geglobaliseerde economie om zo de hoge werkloosheid en sociale ongelijkheid te bestrijden. Overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen moeten hun krachten bundelen om onderwijsmodellen te ontwikkelen die een beroepsbevolking kunnen vormen met inzetbare vaardigheden die aansluiten op de behoeften van de huidige markten.

Gelanceerd in 2013, is Way to Work een mondiaal initiatief van Adecco Group om de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Vandaag trekt een Adecco Group team van 32.000 man/vrouw sterk (waaronder het topmanagement) erop uit in meer dan 670 steden in 56 landen om hun expertise te delen en miljoenen werkzoekenden de helpende hand te bieden. Adecco `Street Day' 2016 biedt een brede reeks workshops voor loopbaanbegeleiding en beroepsorientatie maar ook CV- en sollicitatiebrief-clinics. Er zijn ook sessies over het belang van sociale media en werk zoeken via deze kanalen. Jongeren krijgen veel informatie over het brede stageaanbod en alle trainingsmogelijkheden op het werk die Adecco Group aanbiedt. Alleen al in het afgelopen jaar bood Adecco meer dan 3.000 jongeren een stageplaats - intern of via partnerbedrijven - om ze zo een opstapje te bieden op de arbeidsmarkt.

Alain Dehaze, Adecco Group CEO: "Werkloosheid kan alleen worden opgelost via structurele hervormingen en een alliantie tussen overheid en bedrijfsleven voor gerichte actie. Ik ben er trots op dat ik al die duizenden Adecco medewerkers vertegenwoordig die er vandaag weer vol passie en inzet op uit trekken om hun kennis met werkzoekenden over de hele wereld te delen. Way to Work en `Street Day' zijn belangrijke symbolen van het doel van Adecco Group: mensen helpen hun weg te vinden op de arbeidsmarkt om zo werk te vinden dat ze inkomsten biedt voor een goede toekomst."

Er worden Adecco `Street Day' evenementen georganiseerd in meer dan 300 scholen en universiteiten, op straat, in openbare ruimtes evenals in plaatselijke Adecco vestigingen. Werkzoekenden kunnen het programma voor hun stad bekijken op www.adecco.nl/waytowork.

Binnen het Adecco Way to WorkTM programma biedt Adecco Group ook 50 ambitieuze jongeren de kans om CEO for One Month te worden in eigen land. Een van deze 50 maakt kans om wereldwijd CEO for One Month van Adecco Group te worden, een unieke ervaring om te leren hoe een Fortune 500 bedrijf moet worden geleid en zo hun CV een boost te geven. Hij of zij wordt hierin begeleid door Alain Dehaze zelf! Aanmelden kan tot 15 april. Ga voor meer informatie naar www.adecco.nl/waytowork.

Adecco Way to Work(TM) hulpmiddelen

Website: www.adecco.nl/waytowork

Facebook: www.facebook.com/WaytoWorkNederland

Twitter: www.twitter.com/AdeccoNL

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Rinus Wittenberg, Marketing & Communicatie Manager Adecco Group Nederland, 06-53919796, rinus.wittenberg@adecco.nl. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar www.adecco.nl en/of www.ajilon.nl.

Over Adecco Group Adecco Group, met hoofdkantoor in Zuerich, Zwitserland, is wereldwijd de grootste aanbieder van HR-oplossingen. Met meer dan 32.000 fulltime medewerkers, en rond de 5.100 kantoren in meer dan 60 landen en gebieden over de hele wereld, biedt Adecco Group een brede reeks diensten waarbij elke dag meer dan 700.000 collega's worden ingezet bij onze klanten. Onze diensten bestrijken het brede terrein van tijdelijk personeel, permanente plaatsing, loopbaanverandering en talentontwikkeling, evenals uitbesteding en consulting. Adecco Group is een Fortune Global 500 bedrijf.

Adecco S.A. is geregistreerd in Zwitserland (ISIN: CH0012138605) en heeft een notering op de SIX Swiss Exchange (ADEN).