Dexia : Wouter Devriendt voorgesteld als opvolger van Karel De Boeck. Zijn benoeming als bestuurder wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering op 18 mei 2016.

De Raad van Bestuur van Dexia NV, voorgezeten door Robert de Metz, heeft vandaag akte genomen van het einde van het mandaat van Karel De Boeck, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomite van Dexia NV, na afloop van de Algemene Vergadering van de groep die plaatsvindt op 18 mei 2016.

De Raad van Bestuur van Dexia heeft vervolgens beslist om aan de Algemene Vergadering van Dexia NV de benoeming voor te stellen van Wouter Devriendt als bestuurder om aldus Karel De Boeck op te volgen als gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomite van Dexia NV vanaf 18 mei 2016. Dit voorstel is onderworpen aan de goedkeuring door de Europese Centrale Bank.

De Raad van Bestuur heeft tevens beslist om, overeenkomstig de Belgische wetgeving voor banken, de benoeming van Johan Bohets, Chief Risk Officer, tot uitvoerend bestuurder aan de Algemene Vergadering van Dexia NV voor te stellen en dit met ingang van 18 mei 2016. Dit voorstel is onderworpen aan de goedkeuring door de Europese Centrale Bank.

Biografieen

Wouter Devriendt, geboren in 1967, heeft de Belgische nationaliteit en behaalde een MBA aan de Rotterdam School of Management (1992), alsook een masterdiploma in toegepaste economische wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven (1989). Van 1993 tot 2011 deed hij ruim 18 jaar lang ervaring op in de internationale bankwereld, in uiteenlopende functies binnen het wholesale banking netwerk van ABN AMRO (Amsterdam, Praag, Houston, Ecuador, Sydney en Londen) en vervolgens Fortis (Brussel en Amsterdam), en in de private equity sector via het beheer van portefeuilles van bedrijven.

Sinds 2011 is Wouter Devriendt onder andere onafhankelijk adviseur van de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij, verantwoordelijk voor het beheer van de investeringen van de Belgische Staat in de financiele sector.

Begin 2014 werd hij ook aangesteld als lid van de Algemene raad van het Hellenic Financial Stability Fund dat moet bijdragen tot de stabiliteit van het Griekse banksysteem in het openbare belang.

Johan Bohets werd geboren in 1971 en heeft de Belgische nationaliteit. Hij behaalde een masterdiploma rechten en een postuniversitair diploma in het financiewezen aan de Katholieke Universiteit Leuven, daarna een masterdiploma in Finance aan Solvay. Na als advocaat te hebben gewerkt, ging hij in 2005 werken bij het Europees Investeringsfonds. In 2006 ging hij bij Dexia aan de slag als juridisch verantwoordelijke van het departement fusies & overnames. In 2009 werd hij adjunct-secretaris-generaal van de Groep Dexia. In 2012 werd hij secretaris-generaal van de Groep en lid van het uitvoerend comite van Dexia NV. In 2016 werd hij benoemd tot Chief Risk Officer van de Groep Dexia en lid van het directiecomite van Dexia NV.