Blij met Nieuw Hydepark - Protestantse Kerk Nederland


17 maart 2016

Een ontroerend verslag van de eerste vakantieweek in Nieuw Hydepark door een van de vrijwilligers.

Pagina-inhoud

*Op 20 februari gingen de deuren van Nieuw Hydepark open voor de eerste vakantieweek, de zgn. muziekweek. Deze vakantieweek staat in het teken van luisteren naar en maken van muziek. Deskundige en enthousiaste vrijwilligers bezorgden de gasten een vrolijke en muzikale week.

Henny Bosscha is een van die vrijwilligers. Ze stuurde de volgende mail naar de dienstenorganisatie:

Wat een geweldige ervaring. Muziekweek in het Nieuw Hydepark. We mochten samen met onze gasten een hele fijne week hebben op de nieuwe locatie. Vaak hebben we in het oude zo vertrouwde Roosevelthuis gedacht als vrijwilligers: "zou het er ooit van komen?" Lang gewacht en stil gezwegen, nooit
gedacht, maar toch gekregen.

We zijn dankbaar dat het is gelukt mede dankzij de inspanningen van velen. Een prachtige kapel waar we onze zondagviering mochten hebben. Voor veel gasten bijzonder omdat ze in het normale leven niet meer naar de kerk kunnen, wat een meerwaarde! De eigen badkamer wat een vreugde dat dat er is.
De mooie tuin, wat veel om onze Schepper dankbaar voor te zijn.

Ik mocht de laatste echte week in het oude huis werken met oud en nieuw en nu de eerste in het nieuwe huis. Dankbaar en blij zijn we allemaal. We hopen echt dat we er een fijn huis aan hebben samen met de predikanten die er nu nog niet waren, maar die wel gaan komen.

Ik hoop echt dat dat geen twee werelden worden, maar dat we wat aan elkaar gaan hebben. Zij bij ons als leerschool op het predikantenleven en wij als vrijwilligers die dan mogen ervaren dat dominees ook gewone mensen zijn die wellicht wel samen met ons naar muziek willen luisteren als er een
optreden is of eens komen buurten met een bakje koffie.

Lieve mensen daar in Utrecht heel hartelijk bedankt voor ons mooie nieuwe Hydepark en zeker bedankt voor de Rooseveltvleugel! Ik heb er al heel wat vrijwilligersweken opzitten zeker wel meer dan 50, maar hoop nog vaak daar te komen en zeker in de Muziekweek! Zingen is immers twee keer bidden.

Groet van Henny Boscha