Kandidaten, ook raadsleden, gezocht voor VNG-commissies en bestuur


DEN HAAG - Raadsleden die interesse hebben in lobby- en belangenbehartigingswerk voor raadsleden binnen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) kunnen reageren op een van de twintig vacatures in het bestuur of in een beleidscommissie.

De VNG zoekt leden voor de commissies Bestuur & Veiligheid, Dienstverlening & Informatiebeleid, Ruimte & Wonen, Energie & Mobiliteit, Gezondheid & Welzijn, Onderwijs & Cultuur, Werk & Inkomen en Europa & Internationaal. Daarnaast worden er bestuursleden gezocht die tevens voorzitter willen
worden van het College voor Arbeidszaken of de commissie Dienstverlening & Informatiebeleid, of vice-voorzitter van de commissie Europa & Internationaal.

Adviescommissie Governance
Bij de selectie van kandidaten staat kwaliteit nadrukkelijk voorop. Selectie vindt plaats door de adviescommissie Governance die onder leiding staat van voorzitter Peter Noordanus. Per vacature wordt een kandidaat geselecteerd en de kandidaten worden uiterlijk 4 mei a.s. bekend gemaakt aan de
leden.

Meer informatie en aanmelden
Aanmelden als kandidaat voor een van de commissies of het bestuur is mogelijk tot en met dinsdag 5 april 2016 voor 12:00 uur. Op deze website kunnen kandidaten zich registeren en aangeven naar welke vacature de belangstelling uitgaat.
De profielschetsen voor de verschillende vacatures van de diverse commissies en het bestuur is hier te vinden.
De brief van de VNG aan alle gemeenteraden en colleges over de openstelling van de vacatures is hier te lezen.



Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 18 maart 2016.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!