Veteranencomite Stede Broec opgericht


18-03-2016 Dinsdag 15 maart is het Veteranencomite Stede Broec officieel opgericht in het gemeentehuis. Het comite telt vijf actieve leden.
Jaarlijks organiseert het Veteranencomite Stede Broec een bijeenkomst voor alle veteranen in de gemeente. Met het Veteranencomite gaat een wens in vervulling om in Stede Broec een eigen comite te hebben. Burgemeester Goldschmeding ondersteunt het initiatief van harte en op haar verzoek zal het
comite een bijdrage leveren aan de 4 mei herdenking.

Positieve reacties oprichting Veteranencomite

Vorig jaar juni vond voor de tweede keer de vijfjaarlijkse Regionale Veteranendag plaats. Dit was de aanleiding voor veteraan Richard Huisman om voor Stede Broec met het verzoek te komen een eigen Veteranencomite op te richten. Onderzoek onder de veteranen in de gemeente leverde veel positieve
reacties op om een eigen Veteranencomite op te richten. In het comite nemen vijf actieve (jonge) leden plaats die zich hiervoor hebben aangemeld. Jaarlijks organiseren zij samen met de gemeente een bijeenkomst voor alle veteranen.

Bij de officiele oprichting waren de voorzitters van het Veteranencomite van Drechterland, Antoon Roet, en het Veteranencomite van Enkhuizen, Harry Morsink, aanwezig. In de voorbereidende fase heeft het comite tips gekregen van Antoon Roet voor de oprichting.