Ondertekening convenant Cultuureducatie Noordenveld


Nieuwsbericht Ondertekening convenant Cultuureducatie Noordenveld

Gepubliceerd op: 18 maart 2016

Op maandag 21 maart 2016 om 13.00 uur wordt in het gemeentehuis het convenant Cultuureducatie Noordenveld ondertekend door de gemeente en de vier besturen van het primair onderwijs in de gemeente.
In het convenant zijn afspraken vastgelegd over de inzet van gemeentelijk geld en geld van het primair onderwijs voor het uitvoeren van cultuureducatie op school.

Namens de gemeente ondertekent cultuurwethouder Alex Wekema het convenant: "Cultuurvakken zijn belangrijk in de ontwikkeling van kinderen, het helpt kinderen in het ontwikkelen van vaardigheden die ze misschien minder zouden ontwikkelen in de traditionele vakken als rekenen en taal. Met name
het ontwikkelen van creativiteit is belangrijk in de maatschappij van de toekomst en daar leveren cultuurvakken een belangrijke bijdrage aan."
De gemeente zet een bedrag van EUR 100.000 in. Dit is geld dat eerst via het kunstencentrum ICO ingezet werd. Het primair onderwijs van Noordenveld besteedt een bedrag van ruim EUR 72.000.

Namens het primair onderwijs tekenen vertegenwoordigers van de besturen van:
- Openbaar primair Onderwijs Noordenveld (OPON);
- Penta Primair (Christelijk Primair Onderwijs Westerkwartier Noordenveld);
- Christelijke Onderwijsgroep Drenthe (COG);
- Gereformeerde Scholenvereniging NoorderBasis.

Het convenant wordt getekend in aanwezigheid van de stuurgroep Cultuureducatie Noordenveld en direct betrokkenen bij de totstandkoming van het convenant.

Het Convenant en Cultuureducatie in Noordenveld
Met de ondertekening van het convenant zijn concrete afspraken vastgelegd over de te realiseren doelen in de periode 2015-2020:

* Verdieping van het huidige cultuuronderwijs op de scholen, waarbij leerlingen breed geinformeerd worden over kunst en cultuur en kennis maken met de gemeentelijke cultuuraanbieders.
* Een betere afstemming tussen wat scholen vragen en hetgeen de culturele instellingen aanbieden aan scholen.
* Het ontwikkelen van een website (CultuurEducatieNoordenveld of CEN), die voor alle betrokken partijen dient als informatiekanaal op het gebied van cultuureducatie.
* Verdergaande samenwerking tussen scholen en lokale culturele aanbieders via netwerkbijeenkomsten.
* Waar mogelijk een koppeling van de inhoud van het cultuuronderwijs op de scholen aan naschoolse cultuuractiviteiten.