De eerste Lindeboom wordt geplant op Boomfeestdag 2016


Woensdag 16 maart werd de Nationale Boomfeestdag ook in Papendrecht uitbundig gevierd. Extra feestelijk vanwege het feit dat Papendrecht door Stichting Nationale Boomfeestdag was uitgeroepen tot Accentgemeente van Zuid-Holland. Ter ere daarvan kwam de Commissaris van de Koning, de heer Jaap
Smit, naar Papendrecht om - zoals hij het zelf noemde - een boom op te zetten in het Papendrechtse bos (officieel het Alblasserbos geheten). Hij prees de gemeente vanwege het - ondanks de economisch zware jaren - groene karakter en de duidelijke visie op groen voor de toekomst.

Hij deed dit ten overstaan van onder meer een kleine 90 leerlingen van basisscholen De Kameleon, Prins Constantijn en De Knotwilg, provinciaal manager van Staatsbosbeheer de heer Kuipers, burgemeester De Bruin en wethouder Koppenol.

Lied

Na een gastvrije ontvangst in de accommodatie van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard en een welkomstwoord door voorzitter Sjoerd Veerman ging zowel de Commissaris als de burgemeester met de leerlingen in gesprek over het thema 'Bomen en bossen'. Tot ieders verrassing had een deel van de
leerlingen van tevoren het Boomfeestdaglied ingestudeerd en brachten zij dat op deze zonnige ochtend ten gehore.

Vervolgens namen boswachters Luuk Oevermans en Jeroen den Hartog van Staatsbosbeheer hen via een mooie wandelroute mee naar de plantlocatie.

Tijdcapsule

Na een oproep van wethouder Koppenol om toch vooral het 'Papendrechtse bos' te blijven bezoeken en familie en vrienden te wijzen op het feit dat de leerlingen zelf een bijdrage aan het bos hebben geleverd, gingen drie zogenoemde tijdscapsules de grond in. Tijdcapsules vol met wensen en
boodschappen van de kinderen voor een volgende generatie. Hierna werd de officiele eerste lindeboom geplant, waarna nog vele tientallen andere bomen volgden.

Ter herinnering aan Boomfeestdag 2016 heeft de gemeente Papendrecht op de plantlocatie, die nu nog vanaf de N214 zichtbaar is, een paaltje met een gedenkbordje laten plaatsen.
De eerste Lindeboom wordt geplant op Boomfeestdag 2016