Tuinhuisje verwoest door brand


* Homepage VRH
* Besloten delen
* Persbericht

Tuinhuisje verwoest door brand

18 maart 2016 - Den Haag

Vanmorgen is omstreeks kwart over zeven, door nog onbekende oorzaak, brand ontstaan in een tuinhuisje op het terrein van het tuinenpark aan de Groene Zoom. Er deden zich daarbij geen persoonlijke ongelukken voor.

De alarmcentrale van de brandweer ontving vanmorgen verschillende meldingen van automobilisten op de A4, voorbijgangers en omwonenden over rookontwikkeling en brand op het terrein van de amateurtuindersvereniging.

Bij aankomst van de brandweer bleek er sprake van een uitslaande brand in een van de tuinhuisjes op het complex. De brandweer heeft ondanks een snelle inzet niet kunnen voorkomen dat het tuinhuisje volledig uitbrandde.

Bij de brand is asbestverdachtmateriaal vrijgekomen. De brandweer heeft uit voorzorg een deel van het tuinenpark afgesloten. Een gespecialiseerd bedrijf is gevraagd nader onderzoek te doen naar de exacte aard van het materiaal en de mate van verspreiding in de directie omgeving van de brand.

De politie heeft in de nabijheid van het tuinhuisje een persoon aangehouden en stelt nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


Meldtijd
07:18
Ingezet personeel
8
Ingezette voertuigen
3

Nadere informatie over dit bericht
Naam woordvoerder
Berry Wasmus
E-mailadres
pers@vrh.nl
Telefoon
06-55301656

Zeven dagen per week, 24 uur per dag, staat de VRH paraat voor de veiligheid van de burgers.
Brandweer Haaglanden, de MKA (Meldkamer Ambulancezorg) en GHOR werken multidisciplinair samen met de negen gemeenten uit de regio: niet alleen om samen op te kunnen treden als het nodig is, maar ook om samen de voorbereidingen te treffen om rampen of grote incidenten te voorkomen en te
bestrijden.
VRH

Ik wil

* Deze pagina printen
* RSS[IMG]