Haarlemmermeer grijpt net naast Erfgoedprijs


Publicatiedatum:
vrijdag 18-03-2016
Haarlemmermeer greep donderdag 17 maart net naast de Erfgoedprijs 2016. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met het beste beleid op het gebied van cultureel erfgoed.
De BNG Bank Erfgoedprijs 2016 is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten '92. Behalve Haarlemmermeer waren ook de gemeenten Arnhem, Beesel, Heerlen en Tiel genomineerd. De winnaar uiteindelijke werd de gemeente Beesel in Limburg.

Het gemaal van Cruquius is cultureel erfgoed in Haarlemmermeer

Wethouder Derk Renenman reageert:

"Bewust laat de gemeente Haarlemmermeer haar 26 kernen hun eigen identiteit behouden. De contrasten blijven bestaan. Verbindingen tussen diverse beleidsvelden en samenwerkingen tussen gemeente, professionals, vrijwilligers, amateurs en inwoners vormen de basis van ons erfgoedbeleid. Zo maken
we onze gemeente aantrekkelijk en zetten heden, verleden en toekomst van Haarlemmermeer op de kaart. Trefwoorden voor ons karakter zijn pioniersdynamiek en ondernemerszin. Juist vanwege deze dynamiek is erfgoed belangrijk want het geeft aanleiding om ons te verdiepen in de geschiedenis. Een
geschiedenis die ons meer laat begrijpen van het heden. Het is natuurlijk jammer dat we net naast deze prijs hebben gegrepen maar de nominatie is al een prijs op zich, en een groot compliment. Met name voor alle verenigingen en betrokkenen die zich inzetten voor het ons erfgoed."