veensteyn - Eigen Haard


Bewonerscommissie toverde met een muurschildering de kille hal van hun flat over tot een prettige uitnodigende ruimte. Afgelopen donderdag werd dit kunstwerk onthuld. De bewonerscommissie was vorig jaar een van de winnaars van het Eigen Haard fonds.

Elk jaar kunnen bewonerscommissies bij ons ideeen indienen die de kwaliteit en het uiterlijk van wooncomplexen of de buurt verbeteren. De beste inzendingen kunnen worden uitgevoerd.

Veenafgravingen

De Amstelveense bewonerscommissie gaf kunstenares Jacqueline Govers de opdracht voor een schilderij met afbeeldingen die verwijzen naar de oorsprong van de wijk en de naam van de flat. In de wijk werd vroeger namelijk veen afgegraven. Op een aantal afbeeldingen kun je zien hoe veen werd
verwerkt tot stookbriketten voor de kachel. Ook prijkt op het schilderij het kasteeltje `Kostverloren'. De aangrenzende wijk (Kostverloren) is daar naar vernoemd.

Ook een idee indienen?

Heeft u ook een idee om uw woonomgeving te verbeteren of te verfraaien? Een idee waar alle bewoners van uw complex iets aan hebben? Doe dan mee met het Eigen Haard fonds. U kunt uw aanvraag tot 1 mei indienen. En misschien wordt uw idee werkelijkheid.