Matthaeus-Passion door philharmonie zuidnederland op L1 Radio


Pasen nadert voor veel mensen pas echt als de Matthaeus-Passion van Johann Sebastian Bach geklonken heeft. Vandaar dat de philharmonie zuidnederland de Matthaeus-Passion op diverse plaatsen in de regio uitvoert. L1 Radio maakt op 23 maart opnames in Maastricht die te horen zijn in de Klassieke
Avond op Paaszondag 27 maart vanaf 18:00 uur.

Sinds Willem Mengelberg de Matthaeus-Passion in 1899 groots in Amsterdam uitvoerde, wordt het meesterwerk van Bach in Nederland vereenzelvigd met Pasen. Het heeft een rijke traditie opgeleverd waaraan niet alleen de traditionele uitvoeringen in het Amsterdamse Concertgebouw en die van de
Nederlandse Bachvereniging hebben bijdragen. Ook de vele uitvoeringen in de regio hebben bijgedragen aan de vereenzelviging van de Matthaeus-Passion met Pasen.

In Brabant en Limburg is de Matthaeus-Passion dankzij de philharmonie zuidnederland een zeer gewaardeerd jaarlijks terugkerend moment van schoonheid en verwondering. Verwondering vooral over de enorme rijkdom van het werk dat Bach in 1727 schreef en uitvoerde in de Thomaskirche in Leipzig.

Dirigent is de Duitser Andreas Spering, een specialist in oude muziek. Hij kan beschikken over de koren Studium Generale, Schola Cantorum Puerorum en een mooi en ervaren solistengezelschap met de Duitse tenor Tobias Hunger als Evangelist en de Argentijnse bas Lisandro Abadie als Christus.

Meer informatie over de uitvoeringen is hier terug te vinden.

De Klassieke Avond
De Klassieke Avond van L1 Radio is er iedere zondagavond van 18:00 tot 21:00 uur.

L1 Radio is te ontvangen via FM 95.3 en FM 100.3, DAB+ 7A, webradio op L1.nl, Interactieve TV KPN kanaal 891, digitaal Ziggo kanaal 828, DVB-T en Digitenne kanaal 117.