Startpunt Geldzaken gelanceerd tijdens Week van het geld


18 maart 2016

Startpunt Geldzaken gelanceerd tijdens Week van het geld

[IMG]

Samen met Bas Schuurmans (Nibud) en Annemieke de Peuter (PLANgroep) heeft wethouder Froukje de Jonge in het kader van de `Week van het geld' op woensdag 16 maart in denieuwebibliotheek de website Startpunt Geldzaken gelanceerd. Inwoners van Almere die op zoek zijn naar gratis financiele tips
om rond te komen of om geld te besparen, kunnen vanaf nu terecht op almere.startpuntgeldzaken.nl.

Startpunt Geldzaken biedt twee geldplannen. Voor iedereen die regelmatig geld tekort komt, is het geldplan 'Beter rondkomen'. Dit is ontwikkeld door het Nibud en geeft op eenvoudige manier inzicht in geldzaken. Er worden concrete tips gegeven om uitgaven te beperken en om inkomen te verhogen.
Soms kunnen mensen namelijk geld besparen zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het gemiddelde bedrag dat met dit geldplan per huishouden aan besparingen en extra inkomsten kan worden gerealiseerd, bedraagt ongeveer EUR170,- per maand.

Wethouder Froukje de Jonge: "De geldplannen zijn ontwikkeld voor huishoudens van verschillende samenstelling, leeftijd en inkomensklassen. Kortom: voor alle inwoners van Almere. Het is een tool die mensen helpt bewust te worden van hoeveel geld er per maand binnenkomt en hoeveel er per maand
uitgaat. Het geeft handvatten om beiden in balans te krijgen om zo te voorkomen dat er schulden ontstaan."

Iemand die geld over heeft, kiest voor het geldplan 'Sparen, aflossen of beleggen'. Dit geldplan biedt mensen die regelmatig geld over hebben een handvat om op verantwoorde wijze een financiele buffer op te bouwen voor de korte en lange termijn op het gebied van sparen, aflossen of beleggen.
Met als doel te voorkomen dat huishoudens bij financiele tegenslagen in de problemen komen.