Berlijns beste kok gastchef in RIJKS(R)

16 november 2015 - 15:00

Op 18, 19 en 20 maart 2016 is de succesvolle Duitse topchef Tim Raue te gast in RIJKS(R), het restaurant van het Rijksmuseum. Samen met Joris Bijdendijk en zijn team kookt hij die dagen een speciaal menu, waarvan de beste gerechten het hele voorjaar op de kaart blijven staan.

Tim Raue en Joris Bijdendijk koken samen voorjaarsmenu

raue Tim Raue. Foto Nils Hasenau

Tim Raue (Berlijn, 1974) werd vorige week door de restaurantgids Gault&Millau Duitsland voor de tweede keer uitgeroepen tot beste kok van Berlijn. Zijn restaurant Tim Raue in de Berlijnse wijk Kreuzberg is bekroond met twee Michelinsterren, 19 punten Gault&Millau en staat nummer 52 in de wereldranglijst van The World's 50 Best Restaurants.

Raue staat met zijn geniale koppeling van Japanse productperfectie, Thaise aromatiek en Chinese keukenfilosofie bekend om zijn gezonde en energierijke gerechten. Daarin gelden als hoogtepunt zijn verfijnde klassiekers als Peking eend en Dongpo speenvarken. In Raue's keuken komen verzadigingsproducten als rijst, pasta, melkproducten, gluten en witte suiker zelden voor.

RIJKS(R), onlangs zelf toebedeeld met 16 Gault&Millau-punten, nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchef uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum. Sinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 verwelkomden de RIJKS(R)chefs onder anderen Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Franc,ais in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk) en Andre Chiang (Andre in Singapore en RAW in Taiwan).

RAUE X RIJKS(R) | 18, 19 en 20 maart 2016

Speciaal menu tijdens lunch en diner

rijksrestaurant.nl